Monday, October 8, 2007

Ποιο ποτό προτιμάτε;

Ποιο ποτό προτιμάτε; Η ιδέα για την ψηφοφορία ήρθε ένα πρωινό, μετά από έντονη οινοποσία των μελών του blog (πονοκέφαλος... ξερό στόμα... αναποδογυρισμένο στομάχι... ελληνιστί hangover), που περιλάμβανε αρκετά από τα υποψήφια ποτά και ένα post με τίτλο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΟΥΡΑΣ".

Μετά από ένα μήνα ψηφοφορίας, ακολουθώντας πλήρως καθαρές διαδικασίες, βγάλαμε κυβέρνηση. 'Η μάλλον (όπως αναμενόταν από τις δημοσκοπήσεις) βασίλισσα. Την μπύρα! Την μπύρα, στην θέα της οποίας δύσκολα λέει κανείς όχι (έλα μωρέ, μια μπυρίτσα είναι...), ιδιαίτερα αν είναι καλοκαίρι... μεσημεράκι... υπάρχει και μεζές... και φυσικά είναι παγωμένη.

Εξαιτίας όμως των καθαρών αυτών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από όλους... η μπύρα δεν παίρνει την αυτοδυναμία. Ο σχηματισμός κυβέρνησης απαιτεί την συμβολή και άλλων υποψηφίων, όπως είναι το ούζο και το τσίπουρο μετά γλυκανίσου, τα οποία ισοψηφούν στην δεύτερη θέση. Τονίζεται ότι είναι δύο διαφορετικά ποτά (παρά τις ομοιότητες τους, με διαφορές κυρίως στον τρόπο απόσταξης τους), ενώ αμφότερα συνοδεύονται απαραιτήτως με μεζέ.

Ακολουθούν το κρασί και η ρακή, για να συμπληρώσουν την 4η και 5η θέση με ισοψηφία. Στην συνέχεια η βότκα, το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (τα 2 είδη τσίπουρου διαφοροποιούνται κατά περιοχές στην Ελλάδα), το ρούμι, κάποιο άλλο ποτό (όπως λικέρ) και τελευταία το ουίσκι και η τεκίλα.

Θα ακολουθήσει post αφιερωμένο στην μπύρα.

6 comments:

Le Panao said...

χαχα! Πολύ καλό το post. Νομίζω είσαι έτοιμος για δημοσιογράφος στο Muga channel, να μιλάς για αποτελέσματα εκλογών.


(ΥΓ: Μπύρα φυσικά, τί άλλο?? Κουφάλες...)

Sophia said...

Χε...! Η μπυρα δε θεωρείται αναψυκτικό κανονικα? :Ρ

Anonymous said...

Γειά σου ρε Σοφία που πίνεις μπύρα χωρίς ανθρακικό...
Ε, βέβαια με μια διπλωματική στο κεφάλι τα πράγματα παίρνουν διαφορετικό νόημα. Πως πάει παρεπιπτόντως;
Θα σε πάρω τηλ. για λεπτ.

Sophia said...

τελειωσα!!!! Ααααρρρ!

(και τελος και οι μπύρες για φετος! το ανθρακικό φουσκώνει! Μονο κρασάκι απο τωρα και στο εξής.. ερχονται όπου να 'ναι και τα μπουκάλια του παππου!)

α! και περιμένο κρυο, παγωνια για να απολαύσω σπιτικο ουζομελο! :Ρ

Anonymous said...

Θέλω να καταγγείλω τις διαδικασίες του γκάλοπ. Τα μέλη του μπλογκ ανήκουν σε ηλικίες που δεν αντέχουν τα σκληροπυρηνικά ποτά. Είναι σαν να κάνεις γκάλοπ για το πασόκ στην Κρήτη.

Bl said...

εγώ, ως μέλος του blog, να πω τίποτα για τα σκληροπυρηνικά ποτά... το κεφάλι και το φρύδι...;